Urenregistratiesoftware-vergelijken.nl Vind en vergelijk de beste bedrijfssoftware Klantbeoordeling: 9.1/10

Alle kilometers geregistreerd met kilometerregistratie software

Rij je veel kilometers voor zowel je werk als privé en wil je dit graag eenvoudig bij de Belastingdienst aantonen? Gebruik dan één van de onderstaande urenregistratie pakketten met een functie voor het registreren van de gereden kilometers. Op deze manier heb je altijd en overal een up-to-date overzicht van je kilometerregistratie. Maak gebruik van het filter 'Rittenregistratie' aan de linkerkant om direct een compleet overzicht te krijgen van alle kilometerregistratie software.

Reizen naar je werk

Ben je in loondienst en rijd je met de auto van je werkgever? Dan geldt voor het doen van de kilometerregistratie dat je de kilometers voor zowel werk en privé van elkaar scheidt. Dat betekent dat het bedrag aan gereden kilometers voor je werk uiteindelijk bij het loon wordt opgeteld. Voor de privékilometers geldt dat je niet meer dan vijfhonderd kilometers per kalenderjaar rijdt. De regeling geldt voor bijna alle personen- en bestelauto's van een werkgever. Het gaat hierbij alleen om auto's die eigendom zijn van de werkgever. Ook in de volgende gevallen heb je een auto van je werkgever: als je met je werkgever hebt afgesproken de auto alleen voor zakelijke ritten te gebruiken, als je werkgever de auto voor je heeft gehuurd of geleast, je een eigen auto hebt en met je werkgever hebt afgesproken dat hij alle kosten van de eigen auto vergoedt of als je zelf een auto hebt gehuurd of geleast en je werkgever daar de kosten van vergoedt.

Houd je kilometerregistratie op orde

De Belastingdienst kan op elk willekeurig moment jouw kilometerregistratie gegevens opvragen. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat je deze altijd op orde hebt. Elke rit die je maakt moet worden verantwoord. De Belastingdienst controleert de juistheid van de kilometerregistratie aan de hand van bijvoorbeeld, routeplanners, (werk)agenda's en/of garagenota's. Heb je dit niet op orde, dan kan dit je flinke geldboetes opleveren. Het is dus van belang om alle gereden kilometers nauwkeurig bij te houden. Met een app natuurlijk, want pen en papier zijn verleden tijd.

Kilometerregistratie met een app

Overal pen en papier mee naar toe nemen is eigenlijk niet meer van deze tijd. Tegenwoordig heb je je smartphone altijd bij je en zijn er enorm veel handige apps voor het bijhouden van je kilometerregistratie. Voor veel apps betaal je eenmalig een klein bedrag of sluit je een abonnement af, maar er zijn ook genoeg apps die je gratis kan downloaden. Het is belangrijk om te weten dat je bij een betaalde app vaak meer functies tot je beschikking hebt. Het gebruik van een kilometerregistratie app heeft vele voordelen: mogelijkheden voor handige koppelingen, altijd bij de hand en eenvoudig in gebruik.

Kilometerregistratie zzp

Ook als zzp'er geldt dat je de kilometerregistratie op orde moet hebben voor de (eventuele) controle van de Belastingdienst. Je moet ook hier kunnen aantonen dat je, met een auto van de zaak, niet meer dan vijfhonderd privékilometers per jaar rijdt. Wanneer je een privé auto gebruikt voor zakelijke doeleinden, dan heb je recht op een vergoeding per kilometer. Vaak gaat dit in overleg met de organisatie/het bedrijf waar je werkzaam bent. In beide gevallen moet elke gereden kilometer verantwoord worden en dus geregistreerd worden.

Wat vermeld je in de kilometerregistratie?

Met gebruik van een kilometerregistratie programma, die ook voorzien is van een app, kun je eenvoudig je kilometers verantwoorden bij zowel je werkgever als de Belastingdienst. Je kunt aantonen dat je niet meer dan vijfhonderd privékilometers per kalenderjaar rijdt. Maar wat moet je hiervoor allemaal vermelden? Onderstaand lijstje geeft je een idee:

Welke gegevens vermeld je dan per rit?

Voor een volledige kilometerregistratie zijn ook de volgende punten belangrijk om te vermelden:

Belangrijk om te weten:

Reis je van je huisadres naar je werkadres en weer terug, dan is daarbij dus sprake van twee ritten die je apart moet opnemen in de kilometerregistratie. Dit zijn de rit van je huisadres naar je werkadres en de rit van je werkadres naar je huisadres. In de kilometerregistratie gaat het namelijk om de vermelding van enkele ritten.

Rijd je van je werkadres of je huisadres naar een afspraak en rijd je daarna weer naar één van deze adressen, let er dan goed op welk adres je invoert als vertrek- en aankomstadres. Ook als je een andere route rijdt dan normaal, naar je werkadres of je huisadres, neem dit dan op in de je kilometerregistratie. Als je omrijdt, bij zowel een zakelijke als een privérit, moet je deze kilometers van elkaar scheiden en vermelden in je kilometerregistratie.

Let op de valkuilen

Wees je bewust van de valkuilen. Zo moet je er om denken dat je geen schattingen of afrondingen opneemt in je kilometerregistratie. Wees precies met het aantal in te vullen kilometers. Op het aanleveren van onjuiste of onvolledige kilometerregistratie staan hoge boetes. Vergeet niet naast je zakelijke kilometers ook je privékilometers op te nemen in de kilometerregistratie. Vaak is het wel duidelijk welke rit privé is en welke zakelijk, maar breng ook vooral onderscheid aan in de ritten die zowel privé als zakelijke kilometers betreffen.

Software gratis proberen?

Heb je een keuze kunnen maken uit de verschillende kilometerregistratie software of twijfel je nog? Verschillende softwareleveranciers bieden een gratis proefperiode. De duur van deze proefperiode verschilt per pakket, maar ligt normaal gesproken tussen de veertien en dertig dagen. Na deze proefperiode kun je besluiten om de software wel of niet aan te schaffen. Op deze manier kom je erachter welk kilometerregistratieprogramma het beste aansluit bij jouw wensen.

Meer weten over de kilometerregistratie? Lees dan ook ons uitgebreide artikel over de ritregistratie!

Products