Urenregistratiesoftware-vergelijken.nl Vind en vergelijk de beste bedrijfssoftware Klantbeoordeling: 9.1/10

Rittenadministratie met rittenregistratie software

Wil je eenvoudig bij de Belastingdienst aantonen dat je niet meer dan 500 privékilometers hebt gereden? Gebruik dan één van de onderstaande urenregistratie software pakketten met een rittenregistratie functie. Op deze manier heb je altijd en overal een up-to-date overzicht van je rittenadministratie. Gebruik het filter "Rittenregistratie" aan de linkerkant om direct een overzicht te krijgen van de rittenregistratie software.

Je rittenadministratie op orde

De Belastingdienst kan de rittenregistratie informatie op elk moment opvragen, het is daarom belangrijk ervoor te zorgen dat je deze altijd op orde hebt. Elke rit die je maakt moet verantwoord zijn. De Belastingdienst controleert de juistheid van de ritregistratie, bijvoorbeeld aan de hand van (werk)agenda’s, routeplanners/navigatiesystemen en garagenota's. Het is dus aan te raden een goede rittenadministratie bij te houden.

Rittenregistratie app biedt uitkomst

De tijd van overal pen en papier mee naar toe te slepen is eigenlijk allang voorbij. Tegenwoordig zijn er enorm veel handige smartphone apps voor het bijhouden van de rittenregistratie. Voor veel apps betaal je eenmalig een bedrag, maar er zijn ook apps die gratis te downloaden zijn en waar je in sommige gevallen een abonnement moet afsluiten. Elke rittenregistratie app heeft unieke voordelen; handige koppelingen of andere extra functies. Kies een rittenregistratie app op basis van de functies die voor jou belangrijk zijn.

Wat vermeld je in de rittenregistratie?

Met een aansluitende en controleerbare rittenregistratie software kun je bewijzen dat je op kalenderjaarbasis niet meer dan 500 privékilometers rijdt. Maar wat moet je dan allemaal vermelden in de ritregistratie? Onder andere:

Wat vermeld je per rit?

Voor de ritgegevens moet je de volgende punten vermelden:

Aandachtspunten voor een goede rittenadministratie

Punten waar je ook rekening mee dient te houden zijn de volgende:

Denk om de valkuilen!

Er zijn een aantal valkuilen waar je op moet letten voor het bijhouden van de rittenregistratie:

Meer weten over de ritregistratie? Lees dan ook ons uitgebreide blog over rittenregistratie!

Products