Urenregistratiesoftware-vergelijken.nl Vind en vergelijk de beste bedrijfssoftware Klantbeoordeling: 9.1/10

Urenverantwoording: eenvoudig en accuraat met software

Wil je eenvoudig je uren verantwoorden? Dan is urenregistratie software iets voor jou. Dankzij urenregistratie software kun je eenvoudig op elk moment je uren bijhouden en verantwoorden voor de Belastingdienst of je klanten. Met een urenregistratie pakket is het mogelijk om overal en altijd je gewerkte uren bij te houden! Op deze manier vergeet je nooit meer een uur te schrijven en weet je zeker dat je urenverantwoording klopt.

Hieronder vind je een overzicht van de beste online urenverantwoording software. Via de filters aan de linkerkant kun je eenvoudig het pakket vinden die bij je wensen past. Wil je bijvoorbeeld je uren kunnen bijhouden via een mobiele app? Selecteer dit filter en je hebt alle software met een app overzichtelijk op een rij!

Wat is urenverantwoording software?

Met urenverantwoording software leg je online de verantwoording over de bestede tijd aan een project of activiteit af. Een opdrachtgever kan bijvoorbeeld vragen om een urenverantwoording, wanneer de bestede tijd gefactureerd wordt Het registreren van het aantal gewerkte uren wordt ook wel tijdschrijven, tijdsregistratie, urenregistratie of werktijdregistratie genoemd.

Wat kun je met urenregistratie software?

Het is eenvoudig in gebruik en geeft je een goed inzicht in hoeveel uur je nou eigenlijk aan bepaalde taken kwijt bent. Daarnaast is urenregistratie natuurlijk ook nodig voor het opstellen van een factuur voor je klant. Zo zie je zelf altijd in één oogopslag hoeveel je gewerkt hebt.

Voordelen van online urenverantwoording

Online je urenverantwoording bijhouden brengt veel voordelen met zich mee. Hieronder staan de meest belangrijke voordelen voor je opgesomd en toegelicht.

Het biedt inzicht

Met online uren administratie kunnen urenbriefjes, kloktijden, urenterminals, overwerktoeslagen en ploegen diensten verwerkt en ingedeeld worden. Op deze manier kun je goed het overzicht bewaren en inzicht krijgen in alle activiteiten.

Profiteer als ZZP'er

Naast een goed inzicht van je gewerkte uren kun je als ZZP'er ook van andere voordelen profiteren, wanneer je voldoet aan een urencriterium. Dit houdt in dat je moet kunnen aantonen met je ZZP urenadministratie, dat je meer dan 1225 uur per jaar aan je onderneming besteedt. Je kunt dan bijvoorbeeld aanspraak maken startersaftrek of zelfstandigenaftrek. Best gunstig toch?

Het is efficiënt

Met urenadministratie software heb je niet meer de ergernis van onoverzichtelijke spreadsheets meer en heb je je urenregistratie onder controle. Je kunt nauwkeurig en eenvoudig je urenverantwoording binnen je bedrijf bijhouden. Dit is de basis voor goed projectmanagement.

Het is veilig

Het is van belang om je urenverantwoording goed en veilig te bewaren. Met de huidige urenadministratie software wordt er elke nacht een back-up gemaakt van alle gegevens. Op deze manier ben je er zeker van dat je urenadministratie veilig bewaard blijft.

Waar moet je op letten bij de keuze?

Elke onderneming is weer verschillend en heeft zijn eigen eisen en wensen. Gelukkig is er een ruime keuze aan verschillende pakketten en wordt de software voor de registratie van uren ook steeds veelzijdiger. Tegenwoordig kan de software zelfs op je smartphone werken. Op deze manier kun je waar je maar bent je uren bijhouden en controleren. Hierboven vind je een duidelijk overzicht van de meest populaire urenverantwoording pakketten. Ook staan er beoordelingen van gebruikers bij vermeldt, zodat je een beter beeld kan krijgen van persoonlijke ervaringen. Zo weet je direct wat anderen van de software vinden en hoe ze het ervaren. Ook kun je gebruikmaken van ons filtersysteem. Dit maakt het kiezen wellicht een stuk eenvoudiger en kun je een pakket kiezen dat echt bij je past. Online urenregistratie is op deze manier dus prima te doen!

Uren registreren in Excel

Wil je geheel gratis je uren bijhouden? Een alternatief voor een online ZZP urenregistratie is je uren bijhouden in Excel of een Google Spreadsheet. Wel heeft het registeren van je uren in Excel een aantal nadelen. Denk aan foutgevoeligheid, risico van het kwijtraken (of niet opslaan) van je urenregistratie en het ontbreken van automatiseringsmogelijkheden. Toch een urenverantwoording in Excel? Dan vind je hieronder een gratis professioneel template om direct hiermee te beginnen.

{{UVG_centerblock_excel_template}} * Je gegevens worden niet aan derden verstrekt. Je ontvangt 2 keer per maand de Softwarevergelijken.nu nieuwsbrief met handige tips op het gebied van bedrijfssoftware.

Urenregistratie gratis proberen?

Ook al zijn de maandelijkse kosten niet heel hoog, het is toch prettig als je eerst webshop software kunt proberen voordat je een abonnement afsluit. De meeste pakketten bieden de mogelijkheid tot het gebruikmaken van een proefperiode. In deze periode krijg je de kans om gratis de urenregistratie software uit te proberen. Deze periodes variëren van 14 tot 30 dagen proeftijd. Bevalt het pakket uiteindelijk niet? Dan kan je altijd nog eenvoudig overschakelen naar een ander en geschikter pakket. Op die manier weet je zeker dat het programma prettig werkt en aan alle eisen en wensen voldoet. Dit legt de drempel direct ook wat lager en maakt het toegankelijker voor iedereen.

Products