Urenregistratiesoftware-vergelijken.nl Vind en vergelijk de beste bedrijfssoftware Klantbeoordeling: 9.1/10

Wat is een kloksysteem?

Een kloksysteem is een geautomatiseerd systeem, waarbij de gewerkte uren worden geregistreerd. Het werken met een kloksysteem kan tijd besparen als het is gekoppeld aan een administratief systeem. Met een kloksysteem is het mogelijk om een goede tijd- en urenregistratie op te zetten, waarmee niet wordt gesjoemeld.

Werking

Het werken met een kloksysteem houdt in dat de medewerker inklokt op het moment dat hij begint met werken en uitklokt tijdens de pauze of bij het einde van zijn werkzaamheden. De begin- en eindtijden worden door het systeem vastgelegd en zijn opvraagbaar bij de verrekening van het aantal uren en de uitbetaling.

Het gebruik van een kloksysteem heeft voor- en nadelen. Zo is het belangrijk bij een kloksysteem dat er aangetoond kan worden dat het om een bepaalde persoon gaat. Deze verificatie kan worden vormgegeven door het gebruik van een vingerprint, een pas en/of een pincode. Mogelijke tegenwerpingen tegen het kloksysteem zou het niet passen binnen de bedrijfscultuur zijn. Vaak is dit het geval bij familiebedrijven. Werknemers kennen elkaar en zijn trouw aan het bedrijf. Daar past een kloksysteem niet bij. Een ander tegenargument is de vertrouwenskwestie. Werkgevers zijn bang dat werknemers het gevoel krijgen dat de baas hun niet vertrouwd.

Vergelijk verschillende urenregistratie software en vind het systeem dat bij jou past!

Teamleader Logo

Teamleader

Nog niet genoeg reviews
Bekijk software
Teamleader
Urenregistratie
Yoobi Basic Logo

Yoobi Basic

Cijfer: 8.9
Reviews: 83
 • Bekijk software
  Yoobi
  Urenregistratie
  DK Uren - Projecten - Agenda Sync (Tip) Logo

  DK Uren - Projecten - Agenda Sync (Tip)

  Cijfer: 10.0
  Reviews: 5
 • Bekijk software
  Digitaal Kantoor
  Urenregistratie
  Products