Urenregistratiesoftware-vergelijken.nl Vind en vergelijk de beste bedrijfssoftware Klantbeoordeling: 9.1/10

Urenregistratie personeel? Vergelijk & vind uw software

Wil je de gewerkte uren van je personeel eenvoudig bijhouden? Dan bieden de onderstaande urenregistratieprogramma’s uitkomst. Met deze verschillende programma’s kan je personeel gewerkte uren gemakkelijk online bijhouden. Je hebt altijd en overal een up-to-date overzicht van de efficiëntie en voortgang van projecten en/of werkzaamheden. Benieuwd welke urenregistratiesoftware geschikt is voor jouw personeel? Gebruik dan de filters aan de linkerkant om de software te vinden die bij je bedrijf past.

Waarom urenregistratie voor het personeel?

Het begrip urenregistratie is erg breed, maar zowel werkgever als werknemer hebben hier bijna dagelijks mee te maken. Een goede urenregistratie van het personeel heeft betrekking op de gehele organisatie. Op alle niveaus en verschillende afdelingen worden keuzes en beslissingen gemaakt die van invloed zijn op de urenregistratie. Veel urenregistratiesoftware is ook voorzien van een app. Op die manier kunnen medewerkers die niet altijd op een vaste plek werken eenvoudig en overal de gewerkte uren registreren.

Verschillende manieren van urenregistratie

De urenregistratie van het personeel wordt bij veel bedrijven bijgehouden in een Excel-bestand. Om bijvoorbeeld fouten te voorkomen, kan er gebruik gemaakt worden van urenregistratiesoftware. Bij urenregistratiesoftware kan worden gewerkt met verschillende mogelijkheden zoals, een koppeling van een personeelsplanning, een online tijdklok of bijvoorbeeld het handmatig invoeren van de gewerkte uren. Nadat de uren zijn geregistreerd, kan de dag geaccordeerd worden. Medewerkers kunnen vervolgens zelf nog hun eigen gewerkte uren controleren, hierdoor wordt de kans op fouten kleiner.

Koppeling met personeelsplanning

Vaak is er de mogelijkheid om een gemaakte personeelsplanning te koppelen met de urenregistratie. Dit scheelt een hoop tijd en fouten wat betreft het invoeren van de gewerkte uren. In sommige gevallen worden de gewerkte uren nog wel van een beschrijving voorzien. Een koppeling met de personeelsplanning zorgt ervoor dat de geregistreerde uren alleen nog maar geaccordeerd hoeven te worden.

Online tijdklok

Met een online tijdklok kunnen medewerkers met een internet gekoppelde tijdklok voorzien van vingerscan of sleutelhanger, een mobiele app of via een desktopapplicatie inklokken. Hierdoor heb je snel realtime inzage in welke medewerkers aan het werk zijn, rond welke tijd een medewerker begint en rond welke tijd een medewerker eindigt met een dienst. Dit is vaak de makkelijkste vorm van urenregistratie voor het personeel.

Handmatig uren registreren

Gedurende de werkdag of aan het einde van de werkdag kunnen medewerkers handmatig hun gewerkte uren invoeren en deze voorzien van een korte beschrijving. Er kan worden gekozen om de uren uit de personeelsplanning automatisch over te nemen, maar mocht er geen sprake zijn van een personeelsplanning, dan kunnen ook los daarvan worden ingevoerd. Dit kost wel iets meer tijd en de kans op invoerfouten is groter.

Wat nog meer?

Bij veel urenregistratiesoftware kun je er voor kiezen om pauzes en toeslagen handmatig in te voeren of dit automatisch te laten berekenen. Je kunt hierbij denken aan toeslagen voor onregelmatige uren of voor het werken tijdens de feestdagen. Vaak kun je toeslagen eenvoudig zelf beheren, zodat deze aansluiten bij jouw cao en bedrijfsregels. Hierna kan het automatisch berekenen van toeslagen worden ingesteld. Bij het automatisch berekenen kan ook ten alle tijden worden afgeweken door middel van een correctie. Wanneer je ervoor kiest om pauzes en toeslagen automatisch te laten berekenen is de kans op invoerfouten kleiner. Ook kost het controleren en het uitrekenen van de gewerkte uren minder tijd en geeft het snel een duidelijk beeld van de personeelskosten.


Urenregistratie personeel

Voordelen online urenregistratie

Er is veel verschillende urenregistratie voor het personeel, maar ieder met eigen functies en mogelijkheden. De voordelen van online urenregistratie zijn:

Vergelijk urenregistratiesoftware

Ben je op zoek naar personeelsplanningsoftware, maar weet je niet waar je moet beginnen met zoeken? Op onze website ben je aan het juiste adres wat betreft urenregistratiesoftware. Wij vergelijken het aanbod van veel verschillende softwareleveranciers. Je kunt verschillende filters aan- en uitzetten en een softwareprogramma vinden dat aansluit bij jouw bedrijf en medewerkers.

Software gratis proberen?

Heb je een keuze gemaakt uit de verschillende urenregistratie voor het personeel of twijfel je nog? Je kunt verschillende software gratis proberen voor een bepaalde proefperiode. Deze proefperiode wisselt tussen de veertien en dertig dagen. Na deze proefperiode kun je besluiten om de urenregistratiesoftware wel of niet aan te schaffen. Is de software niet geheel naar wens, probeer dan een andere. Op deze manier kom je erachter welk urenregistratieprogramma het beste aansluit bij jouw bedrijf en medewerkers.

Products