Urenregistratiesoftware-vergelijken.nl Vind en vergelijk de beste bedrijfssoftware Klantbeoordeling: 9.1/10
Appwiki webredactie
Appwiki
Webredactie Appwiki
Leestijd 5 minuten
Facturatie

Hoe kun je factureren op basis van je urenadministratie?

Wanneer je gebruik maakt van urenregistratiesoftware dan krijg je geweldige inzichten in je workflow. Het zal je helpen om tijd te besparen op toekomstige projecten en het is ook een handig middel om aan te tonen dat je voldoet aan het urencriterium. Maar er is meer! Onderstaande programma's stellen jou ook in staat om de geregistreerde uren direct te factureren. Dankzij ingebouwde modules kan dit vaak al binnen enkele muisklikken gerealiseerd zijn. Nooit meer exporteren en zelf regels toevoegen dus, geheel automatisch een representatieve factuur maken!

1. Offective

Om met Offective je klanten een factuur te sturen op basis van je urenregistratie moet je aan een aantal zaken voldoen. Je moet namelijk zorgen dat je uren registreert op een project. Binnen het project moet je daarbij aangeven wat het uurtarief is van gekoppelde medewerkers. Je kunt als manager de uren van medewerkers controleren en selecteren om er een factuur van te maken. Daarbij kun je de gerealiseerde uren ook als bijlage toevoegen bij de factuur. Wanneer je kiest voor de optie bekijk zie je een automatisch bijgevoegd overzicht van de gemaakte uren. Erg handig om transparant te zijn naar je klant. Je kunt de factuur vervolgens direct mailen naar de klant of uitprinten als PDF.

factuur maken offective

Pluspunten van Offective:

  • Na het aanmaken van een factuur zie je ook direct de gevolgen voor je boekhouding
  • 1 oplossing voor je gehele bedrijfsadministratie

2. Digitaal Kantoor

Je kunt met Digitaal Kantoor erg gemakkelijk een factuur sturen op basis van je gedraaide uren binnen een project. Wanneer je de betreffende klant en het lopende project selecteert kun je daar direct kiezen voor de optie "factureren". Uiteraard moet je eerst nog even controleren of alle gegevens juist zijn ingevoerd. Komen de uren overeen met wat je op de factuur wil zien? Zijn de uren van je medewerkers akkoord? Je kunt er desnoods nog voor kiezen om enige aanpassingen te maken of om bepaalde uren niet declarabel te maken of juist los te koppelen van het project. Handig voor je eigen administratie is dat je nogmaals de gemaakte kosten ziet zodat je een goed intern beeld van je project krijgt. Uiteraard kun je de factuur ook nog helemaal opmaken zoals je zelf wilt. Neem hier ook zeker eens de tijd voor want een factuur is altijd een beetje een visitekaartje van het bedrijf. Wanneer je tevreden bent over het eindresultaat kun je de factuur mailen of als PDF downloaden.

factuur maken Digitaal Kantoor

Pluspunten van Digitaal Kantoor

  • Overzichtelijk, direct factureren vanuit het projectscherm
  • Ideale overzichten van geoffreerde uren tov gefactureerde uren
  • Je gehele bedrijfsadministratie binnen 1 systeem

3. Yoobi

Om je klanten gemakkelijk een factuur te sturen op basis van je urenregistratie kun je binnen Yoobi een order samenstelen voor je project. Het is belangrijk om de juiste uursoorten te selecteren en er voor te zorgen dat de uren geaccordeerd zijn door de leidinggevende. De uren staan dan namelijk vast en kunnen niet meer worden aangepast. Yoobi is enorm flexibel en je kunt ieder detail van de factuur aanpassen door middel van templates zodat je factuur er altijd goed uit ziet.

factuur maken yoobi

Pluspunten van Yoobi:

  • Modules lopen soepel in elkaar over
  • Uren van medewerkers controleren en accepteren. Veel mogelijkheid tot controle voor projectmanagers
  • Veel bewegingsvrijheid dankzij de vrije velden

4. Bizzcounter

Wanneer je met Bizzcounter een project afgerond hebt kun je erg gemakkelijk een factuur maken. Je selecteert het betreffende project en kiest voor "factuur van project". Je kunt dan op basis van je begrote uren een aanpassing maken waar nodig. Je kunt zelfs het uurtarief nog wijzigen. Na afronding van de juiste factuurgegevens kun je de factuur exporteren en zo heb je een factuur gemaakt op basis van je urenadministratie.

factuur maken bizzcounter

Pluspunten van Bizzcounter:

  • Scherpe prijs
  • Complete oplossing met vele modules

Meer urenregistratiesoftware

Dit zijn 4 urenregistratie oplossingen waarmee het tijdschrijven erg simpel en overzichtelijk is. Dankzij het aanpassen van de uurtarieven kun je snel overgaan tot facturatie. Er zijn echter meer urenregistratieprogramma's en misschien sluiten deze ook aan bij jouw wensen. Gebruik de urenregistratie keuzehulp om de software te vinden die het beste bij je past.

Populaire software

Teamleader Logo

Teamleader

Nog niet genoeg reviews
Bekijk software
Teamleader
Urenregistratie
Yoobi Basic Logo

Yoobi Basic

Cijfer: 8.9
Reviews: 63
Bekijk software
Yoobi
Urenregistratie
DK Uren - Projecten - Agenda Sync (Tip) Logo

DK Uren - Projecten - Agenda Sync (Tip)

Cijfer: 10.0
Reviews: 5
Bekijk software
Digitaal Kantoor
Urenregistratie
Exact Online Uren & Facturen Logo

Exact Online Uren & Facturen

Cijfer: 8.3
Reviews: 827
Bekijk software
Exact Online
Urenregistratie
TimeChimp - Eenvoudige & Complete Urenregistratie (TIP) Logo

TimeChimp - Eenvoudige & Complete Urenregistratie (TIP)

Nog niet genoeg reviews
Bekijk software
TimeChimp
Urenregistratie
Terug naar boven

Delen via:

Products